Betere zorg door goede informatie

 Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Zorgverleners kunnen de belangrijkste informatie in uw dossier met elkaar delen via het Landelijk Schakelpunt, oftewel LSP. Dit gebeurt alleen na uw toestemming.

Hoe kunt u zich aanmelden voor het LSP

U kunt uzelf aanmelden bij het LSP via de website volgjezorg.nl, of direct via onze website met deze link:

Direct LSP aanmelden bij praktijk Blom

Bij inschrijving in de praktijk kunt u uw keuze kenbaar maken via het LSP toestemmingsformulier, dat u ook hieronder als PDF vind. Uiteraard kunt u ook op een later tijdstip uw keuze op papier aangeven en bij ons inleveren.

Volgjezorg.nl

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven.

Op Volgjezorg kun je jouw toestemming regelen voor de uitwisseling van jouw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Voor je huisarts en voor je apotheken. Zodat zij andere zorgaanbieders kunnen helpen met informatie voor goede, veilige en snelle zorg aan jou.

Op Volgjezorg kun je ook volgen wat er met jouw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er met jouw toestemming gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn ze bekeken? En wanneer? Zo weet je altijd wat er met je medische gegevens gebeurt.